Cursus: Omgaan met iemand met de ziekte dementie

Geplaatst op woensdag 6 februari 2019
Verwarde man

Omgaan met een persoon die de ziekte dementie heeft, is niet altijd gemakkelijk. Naast geheugenproblemen leidt dementie ook tot gedragsveranderingen en -stoornissen. Daarom organiseert Onis Steunpunt Mantelzorg de cursus ‘Omgaan met de ziekte dementie’. De cursus leert inzien waarom mensen met de ziekte dementie zich anders gaan gedragen. Waarom doen ze dat? Hoe werken de hersenen in het hoofd van iemand die dementeert?

Onderwerpen tijdens de cursus

In drie bijeenkomsten gaat u aan de slag met het begrip dementie, de verschijnselen, het verloop van de ziekte en uitleg over diverse benaderingswijzen. De cursus biedt kennis en enkele vaardigheden die het omgaan met de ziekte vergemakkelijken. En helpen begrip te krijgen. Dit alles ondersteund door beeldmateriaal. De cursus biedt niet op alle vragen een pasklare oplossing, omdat dementie zich bij elke persoon anders manifesteert. Uiteraard is er wel de mogelijkheid om van gedachten te wisselen met collega-mantelzorgers.

  • Datum: maandag 18 en 25 maart en 1 april
  • Tijd: 19.30 - 21.30 uur
  • Locatie: Onis, Kerkstraat 10 in Asten
  • Kosten: 10 euro

Aanmelden

Aanmelden is voor deze cursus verplicht en kan tot uiterlijk 10 maart bij Onis Steunpunt Mantelzorg. LET OP: per familie kunnen maximaal 2 personen deelnemen. Het aantal plaatsen is beperkt!