Geen huis-aan-huis verspreiding afvalkalender

Geplaatst op donderdag 20 december 2018
Detail van de afvalkalender 2019

Dit jaar wordt de afvalkalender niet meer, zoals u gewend was, huis-aan-huis verspreid. De reden hiervoor is dat er een nieuw portaal (website) en app in ontwikkeling zijn, waarop u straks alle informatie over afval terugvindt. U kunt op uw computer, mobiele telefoon of tablet uw postcode en huisnummer invoeren en dan kunt u zien wanneer welk afval wordt opgehaald. Natuurlijk blijft het bij deze nieuwe ontwikkelingen ook mogelijk om via het portaal een overzicht van alle inzameldata in een overzichtelijke kalender uit te (laten) printen. We komen hier begin volgend jaar op terug.

Afvalkalender 2019

In de bijlage van ’t Contact van donderdag 20 december vindt u de afvalkalender voor 2019. Alle inzameldata voor 2019 van de verschillende afvalstromen staan hierop vermeld. U kunt dit bewaarexemplaar uitknippen en op een goed zichtbare plaats ophangen zodat u altijd de gegevens paraat heeft. De afvalkalender staat ook op de pagina Afvalinzameling op deze website.

De belangrijkste wijziging voor dit jaar is dat de inzameldag voor pmd (plastic, metaal, drankenkartons) wijzigt van woensdag naar maandag. Zie ook ander artikel op deze pagina.