LEEF op Basisschool St. Jozef Someren-Heide

Geplaatst op woensdag 13 maart 2019
Twee kinderen bij een klimrek

Op basisschool St.Jozef in Someren-Heide zetten ze de sportcoaches van LEEF Someren in om kinderen meer te laten bewegen. Sportcoaches Evelien en Bram verzorgen de gymlessen en helpen bij andere sportieve activiteiten in en rondom de school. Ook gaan ze 20 minuten per dag buiten aan de slag met Natuurlijk Bewegen. Leerlingen Rona, Sanne en Evi zijn enthousiast over de activiteiten.

De Sportcoach van Leef

Rona: “De gym die Evelien van Leef geeft is heel creatief en waar je ook van leert. En ze zijn heel leuk want het touwklimmen is echt leuk en die koprollen maken, daar leer je ook van. En over de kast springen doen we ook vaak, daardoor kan iedereen het goed. Behalve ik, want ik val steeds over de kast. Hockey, dat is ook erg leuk. Want iedereen kan het wel goed en dat is het leukst. Soms hebben kinderen ook vragen en die kunnen Evelien en Bram goed beantwoorden, zo dat iedereen het goed snapt. Ze bedenken ook super leuke spellen. Super leuk!”

Buiten spelen met de Sportcoach

Sanne: “Ik vind dat juf Evelien en Bram superleuke spelen doen op donderdag na de gym. Dat zijn tik-spelen of met hoepels en ballen en ook verstoppertje. Dat zijn meestal hele leuke spelen. Ook super sportief en ook creatief. De spelen zijn voor groep 4 tot en met 8, die mogen de spellen spelen. Bij de deur hangen platen waar spellen op staan, die kan je ook in de pauze spelen. Het is ook echt superleuk, omdat je niet altijd dezelfde spellen doet. En ze vraagt ook aan de kinderen soms, wat kunnen we de volgende keer doen. “

Natuurlijk bewegen

Evi: “Ik vind het superleuk dat we altijd leuke spellen doen en niet altijd dezelfde. Zoals zoek de aap, dat vond bijna de hele klas. En de warming-up doen we met soort van spelletjes. Zoals dat je een rondje moet rennen en als je klaar bent boxspring je over je maatje. En je leert ook veel oefeningen zoals hakken-billen, knie-heffen, kruispas en uitvalpas. Het is ook bijna elke dag. Het is altijd op het gras.”

Benieuwd naar de activiteiten en mogelijkheden van LEEF? Kijk voor meer info op www.leefsomeren.nl.