Mensen met arbeidsbeperking via Senzer bij gemeente aan de slag

Geplaatst op woensdag 10 april 2019
Paul Verbakel van Senzer en Theo van Leeuwen

Regionaal werkbedrijf Senzer en de gemeente Someren hebben een overeenkomst afgesloten die regelt dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij de gemeente werken. Op 5 april 2019 hebben Paul Verbakel, directeur bij Senzer en Theo van Leeuwen, gemeentesecretaris bij de gemeente Someren, hun handtekening gezet onder deze detacheringsovereenkomst.

“In Someren doet iedereen mee,” zegt Theo van Leeuwen. “Wij geven daarom mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen om te werken. We gaan verder binnen de gemeente Someren om de arbeidsparticipatie te vergroten. Wij nodigen mensen met een arbeidsbeperking dan ook nadrukkelijk uit om te solliciteren op onze vacatures.”

Bij de gemeente Someren is op dit moment ruimte gecreëerd voor een assistent die werkt bij de sporthal en het zwembad. Ook gaat er iemand werken in het groen van de openbare ruimte. Afhankelijk van verdere ontwikkelingen kunnen meer mensen onder deze detacheringsovereenkomst gaan vallen.

Wettelijke regeling

Er is één wettelijke regeling voor mensen die een opstap naar de arbeidsmarkt nodig hebben: de Participatiewet. Het realiseren van extra banen (garantiebanen) voor mensen met een arbeidsbeperking staat in de Wet banenafspraak. De overeenkomst met Senzer past binnen de afspraken van deze wet. Senzer voert namens de gemeente Someren - en de andere gemeenten in de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel - de Participatiewet uit.

Werknemers tot hun recht laten komen

Senzer heeft onder meer tot doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Ook verzorgt Senzer scholing voor deze doelgroep. Directeur Paul Verbakel van Senzer: ”Ons doel is om alle (toekomstige) werknemers tot hun recht te laten komen, ongeacht hun leeftijd, levensfase, geslacht of herkomst. Wij zien talent waar anderen beperkingen zien en bieden toekomst in werk. We proberen daarbij te voorkomen dat werknemers met beperkingen voortijdig uitvallen door ziekte of ouderdom.”