Succesvolle stamtafel over Langer Zelfstandig Thuis Wonen

Geplaatst op donderdag 7 februari 2019
Handen oudere vrouw met een tas en huissleutels

Op maandag 28 januari was de 4e Stamtafelbijeenkomst. Deze keer ging het over Langer Zelfstandig Thuis Wonen. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door de werkgroep Samen voor Someren. Zij hadden hierbij hulp gevraagd van Johan Aders (coördinator team Zorg en Ondersteuning van de gemeente) en Judith Bleekman (dorpsondersteuner in Someren-Heide).

Onderwerpen bijeenkomst

De circa 45 aanwezigen hebben druk met elkaar gesproken over Langer Zelfstandig Thuis Wonen. Het viel op dat mensen zich heel bewust zijn van wat ze zelf kunnen doen. Bijvoorbeeld sociaal actief blijven, genoeg bewegen en gezond eten. Ook leren omgaan met een smartphone of tablet, zodat je makkelijker contact kunt houden met de mensen om je heen werd genoemd. Net als op tijd nadenken over de geschiktheid van je woning als je ouder wordt.

Help elkaar

Daarnaast gaven de aanwezigen aan dat het belangrijk is om oog te hebben voor de mensen om je heen. Bied een luisterend oor en neem écht de tijd voor iemand. Of help met kleine dingen, zoals de container aan de straat zetten of boodschappen doen.

Wat er nog beter kan in Someren? Beter in beeld brengen wat er allemaal is aan voorzieningen. En duidelijk zijn over waar mensen terecht kunnen met een hulpvraag. Ook levensloopbestendig bouwen kwam aan de orde. De werkgroep gaat met de opbrengst aan de slag!

Heeft u hulp nodig?

Neem dan contact op met team ZO Someren. Kijk op www.zosomeren.nl/contact of bel (0493) 494 888 (ma t/m vrij tussen 8.30 en 12.30 uur). U kunt ook contact opnemen met een van de dorpsondersteuners.