Werkzaamheden Heesakkerweg en Provincialeweg

Geplaatst op vrijdag 8 maart 2019
Overzicht werkzaamheden Heesakkerweg en Provincialeweg

Van maandag 11 maart tot juli 2019 vinden er diverse werkzaamheden plaats aan de Heesakkerweg in Asten en de Provincialeweg in Someren. De werkzaamheden worden als één project uitgevoerd.

Werkzaamheden

 1. De asfaltverharding en betonverharding van de Heesakkerweg op het gedeelte tussen de N279 en de Wolfsberg krijgt een nieuwe asfaltlaag. De rotonde aan de Wolfsberg blijft in de richting Heusden en de richting Asten Centrum toegankelijk.
 2. huidige asfaltverharding van de Heesakkerweg op het gedeelte tussen de Wilhelminastraat en de Beatrixlaan wordt vervangen. De rotonde aan de Wilhelminastraat blijft in de richting Asten Centrum en de richting naar het bedrijventerrein toegankelijk.
 3. Het kruispunt Beatrixlaan – Heesakkerweg wordt omgevormd naar een rotonde. Eerder is aangegeven dat we nagaan of de aansluiting van de noordelijke parallelweg van de Heesakkerweg (even zijde) op de Beatrixlaan kan komen te vervallen. Besloten is om deze te behouden.
 4. De betonverharding van de Heesakkerweg in Asten vanaf de Beatrixlaan tot en met de brug over het kanaal, en de Provincialeweg in Someren, vanaf de brug over het kanaal tot aan de rotonde Witvrouwenbergweg wordt van een asfaltverharding voorzien. De rotonde Witvrouwenbergweg blijft vooralsnog ongewijzigd. De rotonde blijft in de richting Someren Centrum en de richting Kanaaldijk/N266 toegankelijk.
 5. De betonverharding van de Provincialeweg in Someren tussen de rotondes Witvrouwenbergweg en Ter Hofstadlaan wordt van een nieuwe asfaltverharding voorzien. Beide rotondes blijven toegankelijk.
 6. De noordelijke parallelweg van de Heesakkerweg in Asten, tussen het Varendonckcollege en de Veldweg wordt fietsvriendelijk gemaakt. Na de werkzaamheden blijft de weg gewoon toegankelijk voor doorgaand verkeer.

Planning

 • Op maandag 11 maart wordt er gestart met de eerste werkzaamheden. In de eerste fase van het werk wordt de rotonde op de kruising Heesakkerweg – Beatrixlaan gerealiseerd. Hierbij wordt de kruising afgesloten voor afslaand verkeer (de aansluiting Beaxtrixlaan-Heesakkerweg is afgesloten). U kunt alleen via een tijdelijk aangelegde weg op de Heesakkerweg rechtdoor rijden. Deze werkzaamheden duren t/m begin mei.
 • Vanaf maandag 29 april wordt de betonverharding van de Provincialeweg tussen de Ter Hofstadlaan en Witvrouwenbergweg voorzien van nieuw asfalt. Deze werkzaamheden duren volgens planning t/m 10 mei. Hierbij wordt de weg afgesloten voor al het motorisch verkeer en wordt een omleiding ingesteld. 
 • Vanaf maandag 13 mei  wordt de betonnen rijbaan aangepakt tussen de Witvrouwenbergweg en de dan nieuwe rotonde Heesakkerweg-Beatrixlaan. Deze werkzaamheden duren volgens planning t/m 31 mei. Hierbij wordt de weg afgesloten voor al het motorisch verkeer en wordt een omleiding ingesteld.
 • Volgens de planning is het totale project afgerond op 21 juni 2019.
 • Van 29 april t/m 31 mei rijdt tijdens de werkzaamheden de bus een andere route. Niet alle haltes worden dan aangedaan. Meer informatie hierover volgt later via de gemeentepagina en website.

Informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden op Somerens grondgebied neem dan contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente Someren, tel. (0493) 494 888.