Aangepaste richtlijnen Milieustraat en ga alleen indien echt noodzakelijk!

Geplaatst op woensdag 27 mei 2020
Containers op de milieustraat

Nu de meeste mensen vanwege de coronacrisis extra thuis zijn, merken we op de milieustraat dat mensen van deze gelegenheid gebruik maken om de zolder op te ruimen of in de tuin te werken. Het is logisch dat mensen het afval dat hierbij vrijkomt naar de milieustraat willen brengen, maar wij verzoeken toch met klem om dit bezoek uit te stellen.

Om de veiligheid en bescherming van onze milieustraatmedewerkers te waarborgen, volgen wij de maatregelen van de Rijksoverheid en het RIVM.

Openingstijden en tarieven milieustraat

Wij vragen alle bezoekers van de milieustraat deze richtlijnen te respecteren:

  • Maximaal 2 bezoekers per voertuig
  • Maximaal 8 voertuigen tegelijk op het terrein; één eraf - één erop
  • Houd 1,5 meter afstand!
  • Vermijd fysiek contact met de medewerkers
  • U wordt niet geholpen bij het lossen
  • Instructies dienen strikt opgevolgd te worden
  • De beheerder beoordeelt het afval op afstand
  • Om de bezoekersaantallen zoveel mogelijk te spreiden, verzoeken we u om uw gratis afval op de speciaal hiervoor bestemde openingstijden op dinsdag- en donderdagmiddag te brengen. Papier, textiel en oud ijzer wordt ook door verenigingen opgehaald. Steun hen door deze afvalstromen tijdens de inhaalroutes aan te bieden
  • Heeft u de afgelopen 14 dagen contact gehad met een persoon die besmet is met het coronavirus of heeft u griepachtige symptomen (koorts, hoesten, keelpijn, ademhalingsproblemen etc.) dan mag u de milieustraat niet betreden
  • U kunt alleen met pin betalen

Inleveren Klein Chemisch Afval

U kunt weer normaal tijdens reguliere openingstijden uw Klein Chemisch Afval inleveren.

Container kringloopgoederen gesloten

Op de milieustraat staat een container voor kleine kringloopgoederen. Inwoners kunnen bij een bezoek aan de milieustraat eventueel kleine spullen, die nog in goede staat verkeren, hier achterlaten voor de kringloopwinkels. De beheerder aan de poort checkt deze spullen op bruikbaarheid. 

De kringloopwinkels halen deze spullen met regelmaat op. Momenteel zijn de kringloopwinkels Een Aarde en ONA in Asten vanwege de coronacrisis gesloten. Zij kunnen nu geen goederen aannemen en halen de spullen op de milieustraat ook niet op. De container voor kringloopgoederen op de milieustraat is daarom nu ook gesloten. Tot nader bericht kunt u geen kringloopgoederen naar de milieustraat brengen. 

Heeft u een profiel op Facebook? MIsschien kunt u dan via de weggeefhoekjes van Someren, Asten en omgeving uw spullen aanbieden. Dit zijn speciale groepen waar u lid van kunt worden. Uiteraard de spullen weggeven volgens de coronarichtlijnen.

Inzameling huishoudelijk afval

De routes voor de grijze en groene container en plastic afval blijven gewoon volgens schema draaien.

Blink heeft een handige app ‘Afvalkalender Blink’ waarmee u kunt instellen dat u voortaan een melding wilt ontvangen wanneer het oud papier, restafval, groenafval, PMD en textiel bij u in de straat wordt opgehaald. Zo vergeet u nooit meer om tijdig uw afval aan te bieden.

Via ‘Instellingen’ kunt u in de app uw postcode en huisnummer intoetsen en vervolgens aangeven of u om 13.00 of 19.00 uur voorafgaand aan de ophaaldag of om 01.00 of 07.00 uur op de ophaaldag zelf een melding krijgt.

Daarnaast kunt u in de app ook een Afvalwegwijzer raadplegen wanneer u twijfelt bij welk afval een product thuishoort.