Bericht Dilia Blok over coronavirus

Geplaatst op dinsdag 17 maart 2020
Burgemeester Dilia Blok

Beste Somerenaren,

Het coronavirus houdt ons allemaal dag en nacht bezig…

Nu ook de scholen, kinderdagverblijven, eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs en onze gemeenschapshuizen verplicht hun deuren sluiten, wordt het eens te meer duidelijk. We leven in een uitzonderlijke situatie.

Verplicht thuiswerken, beperken van sociale contacten, evenementen die worden afgelast. Iedereen krijgt ermee te maken. Dingen die tot voor kort vanzelfsprekend waren, zoals ergens een kop koffie drinken, naar een sportwedstrijd van de kinderen gaan kijken, op bezoek gaan bij onze (groot) ouders of familie, gewoon eens bij onze (oudere) buren binnenlopen. Dat kan nu niet.

Ik denk zeker ook aan onze ondernemers in diverse branches, groot en klein. Zij zitten in onzekere tijden. En personeel in de zorg- en hulpverlening niet te vergeten. We doen niet alleen een extra beroep op hen persoonlijk, maar ook op hun gezinnen en directe omgeving. Het dagelijkse leven is in korte tijd drastisch veranderd.

De huidige coronacrisis vraagt om een gezamenlijke aanpak. Ik verzoek u dan ook met klem om de landelijke maatregelen op te volgen en geen onnodige risico’s te nemen. Maar blijf daarnaast vooral ook aandacht houden voor elkaar en kijk wat je voor een ander zou kunnen betekenen.

Afgelopen maandag bereikte ons het trieste bericht dat een inwoner van Someren aan de gevolgen van het coronavirus is overleden. Onze oprechte deelneming voor de nabestaanden en we wensen hen en andere betrokkenen enorm veel sterkte toe.

Omzien naar elkaar..... zeker ook in deze voor vele inwoners eenzame, moeilijke tijden. Een klein gebaar blijkt vaak van grote betekenis. ‘Hart voor elkaar’... de kracht van onze gemeente, zeker nu❤.

Ik hoop dat we ons met elkaar blijven inzetten om ook deze moeilijke tijd in Someren goed door te komen.

Namens de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders,

Dilia Blok