Meld je aan bij mijn.overheid.nl

Geplaatst op donderdag 2 april 2020
logo Mijn Overheid

Post van de gemeente Someren kunt u ook digitaal ontvangen in uw persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid. Daarin ontvangt u bijvoorbeeld brieven, beschikkingen en ontvangstbevestigingen.

Wat is de Berichtenbox van MijnOverheid?

De Berichtenbox is uw persoonlijke brievenbus waarin u post van verschillende overheidsinstanties zoals de Belastingdienst, RDW, SVB en UWV digitaal kunt ontvangen. Denk hierbij aan berichten over uw toeslagen, uw kinderbijslag, betaalspecificaties van uw WW, of het verlopen van uw rijbewijs of APK. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mail. Steeds meer overheidsinstanties sluiten zich aan bij de Berichtenbox, waardoor u steeds meer post digitaal kunt ontvangen.

Voordelen Berichtenbox

Waar u ook bent, met de Berichtenbox heeft u post van de overheid altijd bij de hand. De Berichtenbox is overzichtelijk, veilig, duurzaam en altijd beschikbaar. U logt gemakkelijk in met uw DigiD.

Hoe ontvang ik mijn post digitaal?

U bepaalt zelf of u gebruik wilt maken van de Berichtenbox. Om uw post digitaal te ontvangen, logt u in op mijn.overheid.nl en zet u bij ‘Instellingen’ onder het kopje ‘Gemeenten’ het vinkje voor de gemeente Someren aan. U ontvangt uw post dan voortaan digitaal (en dus niet meer via de normale post). Deze instelling kunt u altijd weer wijzigen.

Hoe weet ik of er een nieuw bericht is?

Het is belangrijk dat u een e-mailadres opgeeft in MijnOverheid. U ontvangt op dat e-mailadres een melding, zodra er een nieuw bericht voor u klaarstaat.

Berichtenbox app

Met de Berichtenbox app van MijnOverheid kunt u nog eenvoudiger uw post direct op een mobiel of tablet lezen. Zodra er nieuwe post is, geeft de app hiervan een melding. Openen van de app gaat makkelijk en snel met alleen een pincode. De app moet eenmalig gekoppeld worden aan een MijnOverheid-account met DigiD. De Berichtenbox app is te downloaden via de officiële stores (App Store en Google Play).

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de site mijn.overheid.nl.