Controle hondenbelasting

hond

Vanaf maandag 4 september start de controle hondenbelasting. In opdracht van de gemeente heft en int Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) hondenbelasting. De komende maanden zijn controleurs op pad om te controleren of het juiste aantal honden is geregistreerd.

Wie zijn de controleurs?

De controleurs zijn in dienst van Legitiem BV. Zij kunnen zich legitimeren met een identiteitspasje van Legitiem. Ongeveer een derde van alle adressen van de gemeente Someren worden gecontroleerd.

Wat gebeurt er als u niet thuis bent?

Als u niet thuis bent, laat de controleur informatie voor u achter over hoe u een hond kunt registreren. Ook bij adressen waar al hondenbezit geregistreerd is, kan een controleur langskomen.

Moet u verplicht aangifte doen?

Iedereen die één of meerdere honden houdt en in de bebouwde kom woont, is verplicht hiervan bij BSOB aangifte te doen. Heeft u dat nog niet gedaan? Dan kunt u dat doen via het digitaal loket: 'Digitale Balie' op www.bs-ob.nl

Heeft u nog vragen?

BSOB helpt u graag. Kijk op www.bs-ob.nl voor antwoord op de ‘Veelgestelde vragen’ of bel op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur naar (088) 510 000.