Extra toezicht aangelijnde honden in Somerense bossen

De gemeente Someren heeft veel mooie bossen, zoals de Somerense Heide (met het Keelven), Lieropse Heide, Boksenberg, Gebergte en Herselse Heide. Hier wandelen of fietsen veel mensen graag. Helaas zijn er hondenbezitters die hun hond niet aangelijnd uitlaten in deze bossen. De buitengewoon opsporingsambtenaren en toezichthouders gaan hier de komende periode extra op toezien.

Overlast

Iedereen mag op de wegen en paden van de bosgebieden wandelen met honden, zolang ze aangelijnd zijn. Op deze manier voorkomen we overlast. Bijvoorbeeld loslopende honden die aangelijnde honden aanvallen. Of agressief gedrag bij het aanspreken van de eigenaar van een niet-aangelijnde hond. Maar ook houden we op deze manier rekening met de flora en fauna en het broedseizoen. Op dit moment lopen er bijvoorbeeld reekalfjes in het bos.

Waarschuwing en mogelijk een boete

De komende periode is er een wijziging in het toezicht op het aanlijnen van honden in de bossen. De eerste weken wordt waarschuwend opgetreden. Daarna kan er mogelijk een boete volgen van zo’n € 100.