Groeizaam weer na extreem natte winter en voorjaar

onkruid naast trottoir

Op dit moment is sprake van enorm groeizaam weer, dat zien en merken we allemaal. Niet alleen in onze tuinen, maar ook in de openbare ruimte. Met de hogere temperaturen van de afgelopen weken groeit en bloeit alles om ons heen extra goed. Maar niet alleen gewenste beplanting, ook het onkruid. De medewerkers van Senzer, Blink en Swinkels (onze aannemers) doen maximaal hun best om alles bij te houden. Om de situatie weer zo snel mogelijk op het gewenste kwaliteitsniveau te brengen, worden extra onderhoudsploegen ingezet. Maar ondanks deze inzet is er met dit weer bijna niet tegenop te werken. Op een aantal plekken is onderhoud zelfs geen optie door het wateroverlast. Daarnaast wordt er op een aantal plaatsen minder gemaaid om de biodiversiteit te verbeteren. Ook hier loopt de eerste maaironde vertraging op.

Dat betekent dat de meldingen over overhangend groen, hoog gras en veel onkruid helaas niet altijd volgens onze normale servicetermijnen kunnen worden behandeld. Plekken waar dat mogelijk tot gevaarlijke situaties kan leiden en plaatsen waar veel mensen komen (zoals winkelgebied), worden natuurlijk als eerste onder handen genomen. We kunnen ons voorstellen dat u zich irriteert aan het hoge gras of het onkruid, maar hopen toch op uw begrip en geduld.

U kunt ons helpen

Als u zelf gevaarlijke of ongewenste situaties zien, laat het ons dan weten via een melding. Of door te bellen naar het Klant Contact Centrum (0493) 494 888 of melden via de BuitenBeter app. Deze app kunt u gratis downloaden in de Appstore (Apple) of Playstore (Android). 

Groenvak adopteren

U kunt ook helpen de openbare ruimte netjes te houden door bijvoorbeeld zelf een groenvak te adopteren. Neem voor meer informatie hierover contact op met het Klant Contact Centrum, tel. (0493) 494 888.