Stempassen

De stempassen worden uiterlijk 23 mei bij alle kiesgerechtigden bezorgd. Om te mogen stemmen, heeft u een geldige stempas en een identiteitsbewijs nodig. Het identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn. Voor de adressering van uw stempas wordt er gekeken naar het adres waar u op 23 april ingeschreven staat of stond.

Kiezerspas

Als een kiezer voor de Europees Parlementsverkiezing in een andere gemeente wil stemmen dan waar hij woont, kan hij een kiezerspas aanvragen. Met een kiezerspas kan in heel Nederland worden gestemd.

Een kiezer kan alleen met deze kiezerspas stemmen en hij krijgt geen nieuwe pas als de kiezerspas zoekraakt. Bij de stemming overhandigt de kiezer zijn kiezerspas en een identiteitsdocument aan het stembureau.

Via deze link kunt u uw kiezerspas aanvragen.

Stempas kwijt of niet ontvangen?

Heeft u geen stempas ontvangen, bent u de stempas kwijt of is de stempas ernstig beschadigd? Dan kunt u een vervangende stempas aanvragen.

  • In persoon kan dat tot uiterlijk woensdag 5 juni 12.00u. Hiervoor kunt een afspraak maken via deze link. Vergeet niet om uw geldig legitimatiebewijs mee te nemen.
  • Digitaal en schriftelijk kan dat tot uiterlijk maandag 3 juni 17.00u. Volg deze link voor het aanvragen van een vervangende stempas.

Ook kunt u een van onderstaande formulieren printen en volledig ingevuld versturen naar de gemeente Someren (dit formulier moet dan uiterlijk 3 juni om 17.00u bij ons binnen zijn):