Vraag en antwoord brand groepsaccommodatie De Hoof

Wat is er precies gebeurd?

In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 november is er rond 00.30 uur brand uitgebroken bij groepsaccommodatie De Hoof in Someren. De politie heeft bevestigd dat het om brandstichting gaat en doet onderzoek.
In dit pand bieden we vanaf 28 november crisisnoodopvang aan voor maximaal 450 personen.  Gelukkig raakte er bij de brand niemand gewond en kunnen de asielzoekers gewoon terecht bij De Hoof.

Zijn de eigenaren gewond? Hoe is het met hen?

Natuurlijk zijn de eigenaren erg geschrokken en ontdaan. Gelukkig is er bij de brand niemand gewond geraakt. Op de locatie verbleven op dat moment geen gasten. De asielzoekers werden nog niet op deze locatie opgevangen.

Wanneer zouden de asielzoekers bij De Hoof aankomen?

De asielzoekers komen in de week van 28 november in Someren aan en worden opgevangen in De Hoof. Dat kan gewoon doorgaan. Er is brandschade, maar de locatie is groot genoeg.

Kan de opvang nu doorgaan?

Ja, de opvang gaat gewoon door.

Was er geen extra beveiliging bij De Hoof?

Nee, want er waren geen signalen van bedreigende situaties.

Komt er nu extra beveiliging?

Er worden extra maatregelen getroffen om het veilig te houden voor eenieder. Veiligheidsmaatregelen worden aangepast en geïntensiveerd.

Wat wordt er gedaan om de daders van deze brandstichting te achterhalen?

Deze brandstichting heeft de hoogste prioriteit van de politie. We hopen dat de daders snel gepakt worden. We kunnen dit niet tolereren. 

Er werd vandaag een lantaarnpaal geplaatst bij De Hoof. Te laat?

Dit verzoek is gekomen vanuit het overleg met de omwonenden en was voor vandaag gepland. Het is vanaf 17.00 uur donker. Het is toeval dat dit nu gebeurt. Of het verschil uit had gemaakt als de lantaarnpaal er eerder gestaan had weten we niet.