Riool verstopt

U woont in het buitengebied en uw riool is verstopt

Controleer eerst of het rode lampje op de rioolkast brandt. Als deze lamp brandt, neemt u contact op met het Klant Contact Centrum van de gemeente Asten, telefoon (0493) 671 212. Na een melding zal de gemeente zelf zo snel mogelijk de storing verhelpen. Het is gevaarlijk en niet toegestaan om zelf aan gemalen en pompen te werken.

U woont binnen de bebouwde kom of het rode lampje op de rioolkast brandt niet

Controleer de afvoeren (sifons) in uw pand en verwijder eventuele verstoppingen. Graaf het ontstoppingsputje vrij om te controleren of de verstopping op eigen grond of op gemeentegrond zit. Het putje ligt op of in de buurt van de perceelgrens. Als u niet weet waar het ontstoppingsputje ligt, kunt u dit aan de gemeente vragen.

Geen water in het ontstoppingsstuk betekent dat het probleem op uw eigen grond zit. U bent dan zelf verantwoordelijk voor het verhelpen van de verstopping. Water in het ontstoppingsstuk betekent dat het probleem op gemeentegrond zit. Neem contact op met onze aannemer via telefoon (0492) 661 747.

Kosten

De kosten voor herstel zijn voor uw rekening als:

  • de verstopping op gemeentegrond is en u schakelt een eigen ontstoppingsbedrijf in;
  • de verstopping niet op gemeentegrond is;
  • de oorzaak van de verstopping bij u ligt. Dit is het geval als stoffen worden gevonden die niet in het riool thuishoren. Kijk wat wel en niet in het riool mag op www.nietinhetriool.nl