Huisregels voor bezoekers

Als gemeente zijn wij onze inwoners graag van dienst. Dat kan zijn via internet, telefoon of een bezoek aan de balie. Doorgaans verlopen de contacten tussen medewerkers en bezoekers aan de gemeente Someren heel plezierig en met wederzijds respect. Helaas komt het voor dat enkele klanten ander gedrag vertonen. De gemeente Someren heeft daarom een aantal algemene huisregels opgesteld, zodat uw bezoek aan de gemeente prettig en naar wens verloopt.

U mag ook van ons verwachten dat wij uw zaken op een correcte manier afwerken. Wij verwachten van u dat u onze medewerkers daarvoor de kans geeft door ze rustig te woord te staan. Dit geldt zowel tijdens een telefonisch onderhoud als bij persoonlijk contact.

  Afspraken

  • Als u een afspraak heeft, moet u zich altijd melden bij het KCC
  • Als u zich buiten de openingstijden zonder afspraak bij het KCC meldt, kan een afdelingsmedewerker u in principe niet te woord staan. Als we op deze regel een uitzondering maken, zullen we dit aan u meedelen

  Drank / drugsgebruik

  Het is in het gemeentehuis niet toegestaan te roken, alcohol of drugs te gebruiken. In dat geval vragen wij u om het gebouw te verlaten. Bent u kennelijk onder invloed van drank en/of drugs en daardoor niet redelijk aanspreekbaar, dan komt u niet in aanmerking voor een gesprek.

  Wapenbezit / gevaarlijke voorwerpen / bedreiging

  Heeft u een wapen of ander gevaarlijk voorwerp bij u? Dan staan wij u niet te woord en melden dit aan de politie. Bedreiging van medewerkers (handtastelijkheden, verbaal en/of lichamelijk geweld) accepteren wij op geen enkele wijze. We helpen u dan niet en bij herhaling mag u het gebouw niet meer in. Er volgt een aangifte bij de politie voor het opmaken van een proces-verbaal

    Overig

    Bij schelden, schreeuwen of discriminerende taal spreken wij u op uw gedrag aan; bij herhaling helpen wij u niet meer verder.
    Het lastigvallen van andere bezoekers is niet toegestaan; wij verzoeken u dan om het gebouw te verlaten. 
    Bij het gooien met voorwerpen of aanrichten van vernielingen schakelen we de politie in voor het opmaken van een proces-verbaal; de kosten zijn voor uw rekening.