Detail

Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan V / besluit hogere grenswaarden

Originele publicatie downloaden:
Link naar originele publicatie:
Type bekendmaking:
Ruimtelijke plannen
Publicatiedatum:
01.03.2018



Vastgesteld bestemmingsplan Veegplan V / besluit hogere grenswaarden

Logo Someren

 

 

 

 

Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Someren in de vergadering 22 februari 2018 het bestemmingsplan “Bestemmingsplan Veegplan V ” gewijzigd (identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02017008-VS01) heeft vastgesteld. In samenhang met het bestemmingsplan is voor het perceel Boerenkamplaan ong. (tussen 44 en 46) een besluit tot vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder genomen.

 

Inhoud bestemmingsplan

In het bestemmingsplan Veegplan V, gemeente Someren 2017 is voor negen locaties/gebieden in de gemeente de bestemming aangepast. Het gaat daarbij om de volgende percelen:

 

Heesvenstraat 22, omzetten van de bestemming ‘Wonen’ naar ‘Maatschappelijk’. Binnen de bestemming ‘Maatschappelijk’ is een zorginstelling toegestaan gericht op nachtverblijf en dagbesteding voor maximaal 10 personen met een zorgindicatie.

Heikantstraat 26, vormverandering bestemmingsvlak Wonen.

Boerenkamplaan (ong.) (tussen 44 en 46), aanpassing van het bestemmingsplan om de bouw van een ‘ruimte-voor-ruimte-woning’ mogelijk te maken.

Smulderslaan 1, bestemming ‘Bedrijf’ is omgezet naar ‘Wonen’, het betreft hier een aanpassing naar aanleiding van een op 27 december 2016 verleende omgevingsvergunning.

Sluisstraat 86, op 28 maart 2017 is een omgevingsvergunning verleend voor het splitsen van een bedrijfskavel en het oprichten van een bedrijfswoning. Het bestemmingsplan is hierop aangepast.

Boerenkamplaan 10b en 10c, de gebouwtjes op deze percelen waren niet correct bestemd, dat is hersteld bij deze planherziening. Het perceel 10b heeft de bestemming ‘Bedrijf-nutsvoorziening’ gekregen, aan het perceel Boerenkamplaan 10c is de bestemming Verkeer-Verblijfsgebied met de aanduiding ‘garage’ toegekend.

Kerkstraat 23, de op dit perceel gevestigde zwem- en sportschool was niet correct bestemd, dit is nu hersteld. Binnen de bestemming ‘Wonen’ is de functieaanduiding zwem- en sportschool opgenomen.

Sonnehove 1 (woonzorgcomplex / gezondheidscentrum), de bestemming ‘Wonen’ is omgezet naar de bestemming ‘Maatschappelijk’ aangezien dat beter aansluit op het gebruik van het pand. Voor het in het pand gevestigde gezondheidscentrum zijn specifieke gebruiksregels opgenomen.

Boerenkamplaan 102, 104, 106, 109H, 111, 113a /113b, 115; De mogelijkheid om LPG te verkopen op het perceel Boerenkamplaan 113a/113b is verwijderd uit het bestemmingsplan. In samenhang daarmee is ook de Veiligheidszone – lpg komen te vervallen. Gelet op deze correctie zijn ook de omliggende percelen in het plan opgenomen.

 

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. Voor het perceel Boerenkamplaan ong. (tussen 44 en 46) is op basis van een ingekomen zienswijze een aanvullende regel opgenomen met betrekking tot het realiseren van een infiltratievoorziening. Naast deze aanvulling zijn nog enkele ambtshalve aanpassingen doorgevoerd in de toelichting, regels en verbeelding. Het gaat om een verbetering van enkele planregels, ook zijn enkele overbodige bepalingen verwijderd uit de regels. Een volledig overzicht van de aanpassingen is opgenomen in de bij het vaststellingsbesluit behorende zienswijzenverslag en overzicht van ambtshalve aanpassingen.

 

Besluit vaststelling hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders hebben besloten om hogere grenswaarden vast te stellen als bedoeld in artikel 83 van de Wet Geluidhinder voor de op te richten woning aan de Boerenkamplaan (tussen 44 en 46). Hogere grenswaarden zijn vastgesteld onder de voorwaarde dat een binnenniveau van maximaal 33 dB voor verblijfsgebieden wordt gewaarborgd en de voorgevel en delen van de zijgevel als ‘dove gevel’ worden uitgevoerd.

 

Stukken ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit vaststelling hogere grenswaarden liggen vanaf 2 maart 2018 gedurende 6 weken ter inzage. De beroepstermijn vangt aan op 3 maart 2018 en eindigt op 13 april 2018.

 

U kunt het bestemmingsplan / Besluit vaststelling hogere grenswaarden inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken met het KCC (tel. 0493 494888). Het plan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02017008-VS01.

 

Beroep aantekenen

Tijdens de genoemde beroepstermijn van zes weken kan schriftelijk beroep worden aangetekend tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad en/of ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij het college heeft ingediend;

een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan of een zienswijze heeft ingediend bij het college tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat laatste geval treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

 

______________