Detail

Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Veegplan Someren 2015

Originele publicatie downloaden:
Link naar originele publicatie:
Type bekendmaking:
Ruimtelijke plannen
Publicatiedatum:
07.04.2016





Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Veegplan Someren 2015

Logo Someren

Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Someren in de vergadering 25 februari 2016 het bestemmingsplan “Bestemmingsplan Veegplan Someren 2015” gewijzigd (identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02015003-VS01) heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

In het bestemmingsplan “Veegplan Someren 2015” zijn meerdere initiatieven, eerder verleende afwijkingen en kleine correcties opgenomen. Deze zaken zijn gecombineerd in één bestemmingsplan. Het gaat daarbij om de volgende locaties:

Nieuwe ontwikkelingen

  • -

    Bergdijk 12-12a (legalisatie en uitbreiding sprinkhanenkwekerij);

  • -

    Kerkenhuis 7 en 10 (legalisatie en uitbreiding zorgactiviteiten);

Eerder verleende omgevingsvergunningen

  • -

    Esdoornstraat/Meidoornstraat (woningbouwproject 12 woningen);

  • -

    Haagdoornstraat/Laarstraat (aanpassing kruising);

  • -

    Kuilerstraat 6 (uitbreiding hondenpension, met uitlaatveld en parkeerterrein);

  • -

    Parallelweg 12 (huisvesting arbeidsmigranten);

  • -

    Boerenkamplaan 54 (aanpassing bouwvlak bedrijfsbestemming / gebruiksmogelijkheden);

  • -

    Schuttersstraat 19-21 (tribune/uitbreiding clubgebouw voetbalvereniging Lierop);

  • -

    Schuttersstraat 19-21 (antennemast op sportcomplex Lierop);

  • -

    Offermansstraat 10 (uitbreiding Vurherd) (dorpshuis Lierop);

Ambtshalve aanpassingen (herstel van enkele onvolkomenheden)

  • -

    Hogeweg (ongenummerd), een agrarisch perceel dat abusievelijk buiten de bestemmingsplanactualisatie is gebleven, waardoor hier nog het bestemmingsplan Buitengebied 1998 van toepassing was;

  • -

    Kromvenweg (ongenummerd), weggedeelte dat abusievelijk buiten de recente bestemmingsplanactualisatie is gebleven, waardoor hier nog het bestemmingsplan Buitengebied 1998 van toepassing was;

  • -

    Stevensvaartje 1, transformatiehuisje waaraan ten onrechte in het bestemmingsplan Buitengebied 2014, de bestemming Agrarisch- agrarisch bedrijf was toegekend.

Vaststelling

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is een kleine aanpassing aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ten aanzien van de vereisten voor een goede landschappelijke inpassing voor de percelen Kerkenhuis 7 en 10.

Stukken ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken vanaf 8 april 2016 gedurende 6 weken ter inzage. De beroepstermijn loopt met ingang van 9 april 2016 tot en met 20 mei 2016.

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken met het KCC (tel. 0493 494888). Het plan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02015003-VS01. De plannen zijn tevens te raadplegen via de gemeentelijke website www.someren.nl.

Beroep aantekenen

Tijdens de genoemde beroepstermijn van zes weken kan schriftelijk beroep worden aangetekend tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat laatste geval treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Burgemeester en wethouders gemeente Someren