Detail

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Kanaaldijk-zuid 10-11, Someren

Originele publicatie downloaden:
Link naar originele publicatie:
Type bekendmaking:
Ruimtelijke plannen
Postcode en huisnummer:
5712BJ10, 5712BJ11
Publicatiedatum:
02.04.2015



Logo Someren
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Kanaaldijk-zuid 10-11, Someren

Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 26 februari 2015 het bestemmingsplan Kanaaldijk-zuid 10-11 met identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02014002-VS01 gewijzigd heeft vastgesteld.

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben aangegeven dat er geen aanleiding is om een reactieve aanwijzing te overwegen en hebben geen bezwaar tegen vervroegde publicatie.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan is opgesteld om te voldoen aan de uitspraak van de Raad van State van 18 september 2013 over het bestemmingsplan Someren-Eind. In de uitspraak is de gemeenteraad opgedragen om een nieuw besluit te nemen voor een gedeelte van het perceel waaraan de bestemming “agrarisch” was toegekend.

In het bestemmingsplan is aan het bewuste perceelsgedeelte de bestemming “Bedrijf”, met de nadere aanduiding ‘opslag’ toegekend. Binnen dit gedeelte is uitsluitend opslag en parkeren toegestaan voor de toegelaten bedrijfsactiviteiten. Er mogen geen gebouwen of overkappingen worden gebouwd. Rond het opslagterrein ligt een strook met de bestemming “Groen”, deze strook is bestemd voor de instandhouding en aanleg van een groenstrook voor de landschappelijke inpassing en afscherming van het opslag- en parkeerterrein.

Op verzoek van de onderneming is in het bestemmingsplan ook een kleine vormverandering van het bouwvlak meegenomen, dit om de uitbreiding van een op het terrein aanwezige loods mogelijk te maken. Deze uitbreiding dient landschappelijk ingepast te worden, wat als voorwaarde in de bestemmingsplanregels is opgenomen.

Bij de vaststelling zijn enkele wijzigingen aangebracht:

  • op het perceelsgedeelte met de aanduiding ‘opslag’ worden bouwwerken geen gebouw toegestaan met een hoogte van maximaal 3 meter;

  • de groenstrook aan de oostzijde van het plan wordt verbreed tot 7,5 meter;

  • op de groenstrook rond het opslagterrein worden terreinafscheidingen toegestaan met een hoogte van maximaal 2 meter.

  • het aangepaste plan voor landschappelijke inpassing wordt als bijlage opgenomen in de planregels.

Stukken ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken vanaf vrijdag 3 april 2015 gedurende zes weken ter inzage. De beroepstermijn loopt met ingang van zaterdag 4 april 2015 tot en met vrijdag 15 mei 2015.

U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 12:00. De stukken kunt u op afspraak ook buiten de openingstijden inzien. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer (0493)494888.

Het plan is daarnaast digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ zoeken op adres of via het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02014002-VS01. Via de website www.someren.nl is het plan als pdf-bestand in te zien.

Beroep aantekenen

Tijdens de genoemde beroepstermijn van zes weken kan schriftelijk beroep worden aangetekend tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In het laatste geval treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.