Kennedymars

Elk jaar wordt in het eerste volle weekend van juli de Kennedymars gehouden, een wandeltocht van 80 kilometer door Someren en omgeving. 

Afsluiting route

Van zaterdag 6 juli 2024 20.00 uur tot zondag 7 juli 2023 16.00 uur zijn de wegen op de route van de Kennedymars, tijdens het passeren van de wandelaars, zoveel mogelijk afgesloten voor alle verkeer.

Lierop

Verkeer van en naar Lierop dient er op zondagochtend tussen 01.30 uur en 08.30 uur rekening mee te houden dat de Van Dongenstraat afgesloten is voor alle verkeer. Verkeer kan gebruik maken van de N266 (Kanaaldijk) en de Laan ten Boomen. De Steemertseweg blijft vanaf de Laan ten Boomen toegankelijk, zodat doorgaand verkeer naar Mierlo mogelijk is. Het verkeer vanuit Someren in de richting Mierlo v.v. kan via de Lieropsedijk, Somerenseweg, Heesvenstraat en Laan ten Boomen. Het verkeer dat vanaf de A67 richting Lierop wil kan via Someren Lierop bereiken.

Parkeerterreinen

Verkeer dat in verband met de Kennedymars naar Someren komt, wordt geadviseerd gebruik te maken van de parkeerterreinen, gelegen dichtbij het centrum van Someren:

 • Parkeerplaats Verdonckstraat;
 • Parkeerplaats Postelpark;
 • Parkeerplaats De Diepsteeckel, Witvrouwenbergweg;
 • Parkeerplaats Mariaschool, Laan ten Roode;
 • Parkeerplaats De Ruchte, Kloosterweg.

Voor de wandelaars wordt er een extra parkeerplaats gecreëerd op een weiland ter hoogte van Loovebaan 35 in Someren en voor de bezoekers wordt er een extra grasveld beschikbaar gesteld aan de Cipres in Someren (achter zwembad de Diepsteeckel).

Parkeerverboden

Op de volgende locaties zijn gedurende de Kennedymars parkeerverboden van toepassing:

 • Doctor Eijnattenlaan (tussen Speelheuvelstraat en Gaaseweg);
 • Gaaseweg;
 • Postel;
 • Postelstraat;
 • Speelheuvelstraat (tussen Tuinstraat en Postelstraat);
 • Ter Hofstadlaan;
 • Wilhelminaplein.

Wegsleepregeling

Bestuurders die hun voertuigen toch elders willen parkeren, moeten letten op de ingestelde parkeerverboden. Voertuigen die geparkeerd staan daar waar een parkeerverbod geldt of voertuigen die hinderlijk geparkeerd staan, kunnen worden weggesleept. De kosten zijn variërend per type voertuig en kunnen behoorlijk oplopen.

Geen inrijstickers

Er zijn geen inrijstickers nodig om het centrum van Someren te kunnen bereiken. Deze worden dan ook niet verspreid. Bezoekers van de Kennedymars kunnen parkeren in het dorp. Let op: de normale verkeers- en parkeerregels gelden ook tijdens de Kennedymars.

Calamiteitenroute

De Ter Hofstadlaan is aangewezen als calamiteitenroute. Dit betekent dat de hulpdiensten via deze route het dorp in- en uitrijden. Het is zeer belangrijk dat deze route vrij is en blijft van obstakels, zodat de hulpdiensten snel ter plaatse zijn. Op de calamiteitenroute wordt regelmatig gecontroleerd op (hinderlijk) geparkeerde voertuigen.

Busdiensten

Tijdens de Kennedymars geldt de normale dienstregeling van Hermes. Door de wegafsluitingen kunnen de bussen van Hermes hun normale route echter niet volgen. De bussen van Hermes zullen, gedurende de hele zaterdag en zondag, zowel uit de richting Asten/Helmond als uit de richting Eindhoven een aangepaste route volgen.

Tijdelijke halte

 • U kunt op- en uitstappen in de Ter Hofstadlaan ten hoogte van de Nachtegaallaan

Vervallen haltes

 • Kapelletje, Kerkstraat,  Varendonck College, De Meer  en Leeuweriklaan

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.hermes.nl 

Meer informatie 

Meer informatie kunt u vinden op de website van de Kennedymars, www.kennedymars.nl.