Praat mee over Het Gemeentehuis van de Toekomst

Waarom dit onderzoek?

Het gemeentehuis van Someren werd in 1936 gebouwd. In 1980 vond een ingrijpende verbouwing plaats, waarbij er een aanbouw is gemaakt aan de achterzijde van het gemeentehuis. Met als doel om meer ruimte te creëren voor onze inwoners en voor medewerkers. In de 44 jaar daarna hebben er geen grote verbouwingen meer plaats gevonden.

Nu is het de tijd dat we gaan nadenken over huisvesting die beter aansluit bij onze gemeente. En daarbij de ambities die we hebben voor inwoners, bedrijven en organisatie van de gemeente Someren. Want zowel voor inwoners als voor het college, de raad en de medewerkers is het belangrijk dat het een plek is die bij ons allemaal past.

Als we naar de functie van het gemeentehuis kijken is één van de opvallendste veranderingen de verschuiving naar de digitale dienstverlening. Daardoor zijn de diensten een stuk sneller, toegankelijker en beter geworden. Dat zorgt er ook voor dat de noodzaak bij inwoners om naar het gemeentehuis te komen minder is geworden. De traditionele functie van het gemeentehuis als administratief loket is hierdoor ook veranderd. Tegelijkertijd is het gemeentehuis er voor iedereen. Het is een plek waar persoonlijke hulp en een praatje altijd dichtbij zijn.

 

Laat je horen

Tijd dus om te verkennen welke ideeën er leven bij jou inwoner als het gaat om Het Gemeentehuis van de Toekomst. Hoe zie jij het gemeentehuis? Als een ontmoetingsplek waar ook toevallig mensen werken? Als een gemeenschappelijke plek waar ook ruimte is voor culturele evenementen, lokale initiatieven, buurtbijeenkomsten en educatieve programma's? Als een plek waar inwoners kunnen flexwerken? Of enkel als een administratief loket om je paspoort op te halen?  

Klik op de link hieronder en beantwoord de drie vragen. Alvast bedankt voor jouw input.

Drie vragen Het Gemeentehuis van de Toekomst