Paspoort

Aanvragen

Voor het (afronden van) aanvragen van een paspoort moet iedereen zelf in persoon naar het gemeentehuis komen. U moet hiervoor een afspraak maken. Bij de aanvraag levert u een recente pasfoto in, wordt u gevraagd om een handtekening te zetten (als u in staat bent om te ondertekenen) en worden er vingerafdrukken opgenomen (12 jaar en ouder). 

Maak een afspraak en betaal uw paspoort via onderstaande knop. Bent u uw huidige paspoort kwijt of is dit gestolen, maak dan een afspraak voor het registreren van een vermissing met daarbij meteen een aanvraag voor een nieuw document.

Liever van te voren betalen? Start dan hier uw aanvraag met DIGID.

 

Meenemen

 • Neem al uw oude paspoorten en identiteitskaarten (ook uw buitenlandse documenten) mee bij de aanvraag. Ook als ze verlopen zijn en nog niet ongeldig zijn gemaakt
 • 1 recente pasfoto (eisen pasfoto) 
  • let op: de pasfoto mag niet ouder zijn dan zes maanden. U kunt voor een pasfoto terecht bij een fotograaf

Toestemming aanvraag reisdocument voor minderjarige

Jonger dan 18 jaar? Zorg dat alle gezaghouders toestemming geven voor de aanvraag van het reisdocument. Dit kan digitaal of schriftelijk:

 • Digitaal (met DigiD). Iedere gezaghouder logt apart in om toestemming voor de aanvraag te geven. U hoeft dan geen fysieke documenten voor de toestemming meer mee te nemen
  • De digitale toestemming is drie maanden geldig. 
 • Schriftelijk: neem de schriftelijke toestemming van beide ouders (pdf, 37 kB)  mee met het originele legitimatiebewijs van de ouders. Of een kopie van het geldige legitimatiebewijs met een handtekening en datum van de kopie

Afhalen

Iedereen moet het paspoort zelf aanvragen én afhalen. Dit geldt ook voor kinderen jonger dan 18 jaar. Na vijf werkdagen kunt u het paspoort afhalen zonder afspraak.
Als u uw e-mailadres achterlaat, krijgt u bericht als uw paspoort klaarligt

Noodpaspoort

Tijdens een reis in het buitenland moet u in het bezit zijn van een geldig reisdocument. Als u dit niet heeft, kunt u in zeer uitzonderlijke gevallen en onder strikte voorwaarden een noodpaspoort aanvragen. De Koninklijke Marechaussee geeft noodpaspoorten af. Kijk op de website van de Koninklijke Marechaussee voor meer informatie.

Reisdocument kwijt

Om fraude te voorkomen, is het belangrijk dat u een vermist reisdocument zo snel mogelijk als vermist opgeeft. Om een vermist reisdocument te kunnen registeren, legt u een verklaring van vermissing af bij de gemeente. Aangifte doen bij de politie is niet nodig, maar kan verstandig zijn als er duidelijk sprake is van een misdrijf (bijv. diefstal). De verklaring van vermissing kunt u digitaal doorgeven. Komt u liever langs aan de balie? Maak dan een afspraak om uw identiteitskaart als vermist te laten registreren en meteen een nieuwe identiteitskaart aan te vragen op het gemeentehuis.

  Spoedaanvraag

  Vraag het paspoort vóór 12.00 uur aan, dan kunt u het de volgende werkdag afhalen. Door onvoorziene omstandigheden kan het zijn dat het document niet tijdig wordt geleverd. De gemeente is hiervoor niet aansprakelijk. 

  Maak eerst een afspraak, dat kan online of bel ons via (0493) 494 888. Voor een spoedaanvraag betaalt u extra kosten.

  Geen spoedaanvraag mogelijk op 15 en 16 juli

  In verband met de vervanging van het aanvraagstation is het niet mogelijk om op maandag 15 juli en dinsdag 16 juli een spoedaanvraag in te dienen.

  Kosten

  ProductPrijs
  Paspoort tot en met 17 jaar (5 jaar geldig)€ 63,40
  Paspoort vanaf 18 jaar (10 jaar geldig)€ 83,85
  Vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort (5 jaar geldig)€ 58,85
  Spoedaanvraag tot en met 17 jaar€ 120,45
  Spoedaanvraag vanaf 18 jaar€ 140,90
  Zakenpaspoort vanaf 18 jaar (10 jaar geldig)€ 83,85
  Tweede paspoort (2 jaar geldig)€ 83,85