Uittreksel Basisregistratie Personen

Met een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) laat u zien dat u staat ingeschreven bij de gemeente. Op een uittreksel BRP staan altijd uw naam, adres en geboortedatum. Ook andere gegevens zijn mogelijk, zoals uw burgerlijke staat, of adreshistorie.
Wat er op komt te staan, is afhankelijk van de organisatie die het uittreksel van u wil hebben. Een pensioenfonds wil bijvoorbeeld andere informatie dan een woningcorporatie. Daarom moet u bij de aanvraag opgeven waarvoor u het uittreksel nodig hebt.  

U kunt ook een uittreksel aanvragen voor thuiswonende kinderen of uw partner. Dit kan als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft en op hetzelfde adres woont.

Vraag het uittreksel aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Online logt u in met DigiD en betaalt u met iDEAL. Het uittreksel wordt binnen vijf werkdagen per post thuisgestuurd. Houdt er rekening mee dat het dus tot een werkweek kan duren voordat u het uittreksel per post heeft ontvangen. 

Regelt u dit liever in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak en neem een geldig legitimatiebewijs mee.

  Machtigen

  U kunt ook iemand machtigen om het uittreksel voor u aan te vragen. De gemachtigde brengt dan naar de afspraak mee:

  • het ingevulde en ondertekende machtigingsformulier (pdf, 477 kB)  en een geldig legitimatiebewijs (geen kopie) van de gemachtigde;
  • legitimatiebewijs van de aanvrager (de persoon voor wie het uittreksel is). Dit mag ook een kopie zijn;
  • een pinpas of contact geld.

  Kosten

  € 13,10

  Uittreksel burgerlijke stand

  Heeft u een schriftelijk bewijs nodig van een geboorte, huwelijk of partnerschap, echtscheiding of overlijden? Vraag dan een uittreksel burgerlijke stand aan.